مریم حسینی عصر چهارشنبه ۲۱ آبان در جشنواره کشاورزی شکرانه برداشت برنج و بادام زمینی در روستای لیچاه از توابع بخش لشت نشا در شهرستان رشت، از معرفی رقم جدید برنج خبر داد و اظهار کرد: این رقم از نظر پخت نسبت به ارقام قبل بهتر است.
وی ژنوم ارقام جدید را برگرفته از ارقام محلی دانست و افزود: ارقام توکا، هستی، کیان، گیلانه، گیلار و آنام نیز چنین ویژگی دارند؛ البته رقم هستی مقاوم در برابر خشکی است.
رئیس مؤسسه تحقیقات برنج کشور نام رقم جدید برنج را «تی تی» دانست و تصریح کرد: تی تی در فرهنگ گیلان به معنی شکوفه است.
حسینی از ابلاغ رقم جدید توسط وزارت جهاد کشاورزی در آینده نزدیک خبر داد و بیان کرد: تی تی تلاقی رقم خزر و رقم دم سیاه است و کیفیت پخت خوبی دارد؛ به زودی جشن پخت ارقام جدید را برگزار خواهیم کرد.
دانش نوین و علم روز را وارد عرصههای کشاورزی کنیم
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان نیز، دنیای کنونی را درگیر با دو چالش آب و تغییر اقلیم دانست و خاطرنشان کرد: نه فقط ایران، بلکه همه کشورها با تنش آبی مواجهند.
محمدرضا عباسی مژدهی آب را یکی از چالشها در گیلان نیز دانست و تأکید کرد: از امروز باید برای تامین آب فکر کنیم تا در آینده، مدیریت بهتر آب هم در بخش شرب و هم در بخش کشاورزی را رقم بزنیم.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی گیلان با اشاره به بروز و ظهور پدیده تغییر اقلیم طی دو دهه گذشته، ادامه داد: شاهد زمستانهای ملایم تری هستیم که گیاهان زراعی و باغی را دچار چالش کرده است.
عباسی مژدهی با تأکید بر لزوم استفاده از علم و دانش در عرصههای کشاورزی، اضافه کرد: اگر دانش نوین و علم روز را وارد عرصههای کشاورزی نکنیم، در مقابل تغییر اقلیم دچار مشکل میشویم.
وی یکی از اساس امنیت پایدار را امنیت غذایی دانست و افزود: جنگهای منطقهای امنیت غذایی را در جهان دچار چالش کرده است و اگر میخواهیم که اقتدار و استقلال و آزادی خودمان را حفظ کنیم، باید به سمت امنیت غذایی برویم.
این مقام مسئول، کشاورزان و دولت و سازمانهای تحقیقاتی را سه ضلع امنیت غذایی دانست و گفت: وظیفه داریم که یافتههای جدید را براساس نیازهای کشاورزان وارد عرصهها کنیم؛ در این راستا برای افزایش تولید بادام زمینی، باید به سمت ارقامی برویم که در واحد سطح، تولید را افزایش میدهند.